Oefenkansen Nederlands

Taboe

Kennis Nederlands: Een beetje
Bekeken: 1142
Gedownload: 16
Waardering 0.0000 op 5 sterren
, van 0 waarderingen

13-05-2019

Beschrijving

Taboe is een spel waarbij je een opgegeven woord moet uitleggen, maar onder dat woord staan een aantal woorden die je niet mag gebruiken bij de uitleg. Bvb ‘badkamer’, met daaronder water, wassen, douche, handdoek.

Je mag ook het woord zelf nooit gebruiken of een deel van het woord als het om een samenstelling gaat. Bvb bij badkamer mag je dus ook niet bad of kamer zeggen.

Je verdeelt de deelnemers in twee groepen. Groep A stuurt iemand om het woord uit te leggen en zijn groepsgenoten moeten het woord raden binnen de twee minuten om een punt te verdienen. Groep B krijgt een kopie van het kaartje en controleert of de uitlegger de taboewoorden niet gebruikt. Als hij of zij dat wel doet, gaat het punt naar groep B.  

Dit spel kan je goed gebruiken om woorden te herhalen die je in een sessie hebt gebruikt.

Groepsgrootte

6+

Duur

1u

Materiaal

Taboekaartjes

Suggesties

Het spelletje taboe is veeleer voor een gevorderd niveau. Als je groep niet zo sterk is, speel je beter zonder of met een beperkt aantal taboewoorden. Is je groep sterk, dan kan je er ook heel nuttige uitlegwoorden bij zetten zoals ‘ding’, ‘persoon’ of ‘plaats’. Dat maakt het moeilijker.

Fiche downloaden

Verklaring over cookies