Oefenkansen Nederlands

Domino

Kennis Nederlands: Een beetje
Bekeken: 1143
Gedownload: 3
Waardering 0.0000 op 5 sterren
, van 0 waarderingen

13-05-2019

Beschrijving

Maak een reeks dominokaartjes met daarop links een veel voorkomend object ( Bvb huis, stoel, auto, deur, kraan, trui, raam, doos, zak, bal, schoen…) en rechts een materiaal (bvb papier, hout, metaal, plastic, steen, glas, karton, wol, katoen, leer). Zorg ervoor dat de beide woorden niet bij elkaar passen (bvb deur en hout staan niet samen).

Deel de dominokaartjes uit aan de deelnemers en speel vervolgens het spel. Een kaart kan aan een andere kaart gelegd worden als het materiaal bij het object past.

Groepsgrootte

4+

Duur

30 min – 1u

Materiaal

Dominokaartjes met woorden

Suggesties

Je kan ook werken met kleuren in plaats van materialen. Zorg er dan wel voor dat er veel objecten bij zitten die maar in één kleur voorkomen, bvb fruit en groente / natuurdingen zoals gras, boom, wolk, zon… Daar kan je ook een paar zaken bij schrijven die alle kleuren kunnen hebben, zoals een deur of een auto: dat maakt het dan makkelijk om combinaties te maken.

Nog een mogelijkheid is links een object en rechts een handeling zoals eten, rijden, drinken, wassen, dragen, spelen, sluiten, kopen, … Je kan een deur sluiten en kopen, maar niet eten.

Fiche downloaden

Verklaring over cookies