Oefenkansen Nederlands

Memory

Kennis Nederlands: Een beetje
Bekeken: 1160
Gedownload: 13
Waardering 0.0000 op 5 sterren
, van 0 waarderingen

13-05-2019

Beschrijving

Het spelletje memory kent iedereen wel: Je hebt een stapel kaarten waarbij elke kaart een dubbelganger heeft. De kaarten liggen omgekeerd in een rechthoek of vierkant geordend. Elke deelnemer kan per beurt twee kaarten omdraaien. Zijn ze gelijk, dan krijgt de deelnemer de kaarten. Zijn ze verschillend, dan worden ze weer omgedraaid en is het aan de volgende. De bedoeling is om zoveel mogelijk kaarten te verzamelen.

Voor een oefenkans is dit spelletje een prima manier om woorden die in de sessie (of de vorige sessie) gebruikt werden op een leuke manier te herhalen. Schrijf de woorden (per twee) op de kaarten en speel het spel aan het eind van de sessie. Zorg er wel voor dat de deelnemers de woorden uitspeken op het moment dat ze die omdraaien.

Groepsgrootte

4+

Duur

30 min – 1u

Materiaal

Kaartjes

Suggesties

Je kan er ook voor kiezen om afbeeldingen te gebruiken. Dat kan door computer- en printwerk: in dat geval is het spelletje wel voor de volgende sessie.

Als je een beetje kan tekenen, kan je echter ook tijdens dezelfde sessie beelden gebruiken. Maak die tekeningen samen met je deelnemers: dat is leuk en er zit wellicht iemand bij die goed kan tekenen. Bovendien weet iedereen dan goed wat er met de tekening bedoeld wordt.

Fiche downloaden

Verklaring over cookies