Oefenkansen Nederlands

Foto's kiezen

Kennis Nederlands: Een beetje
Bekeken: 1062
Gedownload: 13
Waardering 5.0000 op 5 sterren
, van 1 waarderingen

09-05-2019

Beschrijving

Maak een verzameling van diverse prenten uit tijdschriften (een hond, een bloem, een vliegtuig, het strand, een piano, een regenboog, een barbie-pop, een school etc.)

Vraag de deelnemers om elk één prent uit de verzameling te kiezen: een prent waar ze iets mee hebben. Laat de deelnemers vervolgens in kleine groepjes plaatsnemen (2-3) en zeg hen dat ze om beurt 2 minuten lang moeten vertellen over de prent (Wat staat erop? Waarom hebben ze die gekozen?). Tijdens dat vertellen mogen ze niet stilvallen. De luisteraars kunnen wel helpen door vragen te stellen. De begeleider controleert of iedereen blijft praten en geeft na 2 minuten ook het signaal als de volgende verteller moet beginnen.

Groepsgrootte

6+

Duur

30 min

Materiaal

Een verzameling diverse prenten

Suggesties​

Is deze oefening te moeilijk voor je deelnemers? Je kan de oefening gemakkelijker maken door de deelnemers te vragen een persoonlijke foto of eigen object mee te brengen. Daarover mogen ze dan iets vertellen (zonder perse 2 minuten vol te praten) en de anderen mogen bijkomende vragen stellen. Het is gemakkelijker om te praten over zaken die persoonlijk zijn.

Fiche downloaden

Verklaring over cookies